digitaltryck - statisk elektricitet

Antistatisk, statisk elektricitet, damm- och partikelproblem


Gå till innehållet

Utskriftkvalitet

Support / Länkar - PDF > Applikationer_lista

Applikationer där vi har löst problem med statisk elektricitet

Utskriftskvalitet - skrivare/printer

Här är några typiska problem som du känner igen: Statiskt uppladdat material ger dålig utskriftskvalitet. Med högre upplösning och mindre bläckdroppar desto större problem med igensatta printerhuvuden som resultat.

Utskriftskvalitet - skrivare/printer

Varför blir det problem? Det flesta material du skriver på är isolatorer såsom plast, papper, textilier mm. Damm och smuts dras till en laddad yta som järnfilspån till en magnet. Om materialet blir statiskt uppladdade kan de dra åt sig smuts och damm från omgivningen. Detta fenomen kan sin tur påverka utskriften menligt eftersom bläckdropparna skjuts ut och fokuseras med hjälp av statisk elektricitet i skrivarhuvudet, vilket resulterar i suddiga utskrifter.

Små partiklar som skärdamm, textilfibrer eller liknande som sitter fast på den laddade ytan är mycket svåra att ta bort. Värre är att torkning eller blåsning med tryckluft orsakar mer skada än nytta.

Kan vi trolla? Nej, det är inte troligt. Men, här finns en lösning. En kombination av blåsning med joniserad luft och dammsugning, gör att vi kan ladda av materialyta och partikel så att partiklarna kan blåsas loss från ytan. Genom att integrera dammsugning förhindrarvi att partiklarna flyttas runt på materialytan eller blåses ut i lokalen. När materialet når skrivarhuvudet är det dammfritt och oladdat så att skrivaren kan göra sitt jobb.
Vi har bifogat några bilder som visar en installation av en Agfa Anapurna. Vi kan erbjuda dig ett utrustningspaket som passar dina behov. Saknar du tryckluft eller vakuum kan vi erbjuda dig ett passande paket som innehåller allt det du behöver.Tillbaka till innehållet | Tillbaka till huvudmenyn